lördag 23 januari 2010

Demonstration i London


Idag den 23.1 är det en stor demonstration på Trafalgar Square i London. Det är "I'm A Photographer Not A Terrorist" som har bjudit in alla fotografer till en demonstration för att lyfta fram frågan om tillämpning av den engelska terroristlagstiftningen i samband med fotograferande på allmän plats. Under de senaste åren har fotografer, filmare, journalister och turister stoppats från att fotografera och filma på allmän plats.

Metropolisen i London har drivit en hårdför politik och tillåter ingen tolkning av lagen utan stoppar, oftast bryskt, många fotografer från att göra sitt jobb och turister från att dokumentera sin vistelse med hänvisning till terroristlagstifningen (section 44 Terrorism Act).

Det är verkligen på tiden att man gör sin röst hörd i denna fråga. Det har visserligen börjat hända en del den senaste tiden, tex har en ny policy lagts fram för polisen där man klargör hur man skall handskas med fotografer. Detta PM klargör att man inte har rätt att beslagta utrustning eller radera bilder utan stark misstanke om terrorism.

Jag frågar mig här... om man nu misstänker ngn för terrorism och raderar bilder samt möjligen beslagtar utrustning, varför griper man inte "terroristen"?

För den intresserade finns det mer information på organisationens hemsida - photographernotaterrorist -

De första bilderna från demonstrationen har lagts upp på twitpic.com samt ytterligare bilder Här, samt Youtube.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar